globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Hyvä tietää, kun tulet kuntoutukseen

Tältä sivulta saat tarkempaa tietoa kuntoutusjaksoon liittyvistä asioista.

Ota mukaan kuntoutukseen

Kuntoutukseen tullessasi ota mukaan kuvallinen henkilöllisyystodistus, reseptit, kotonasi olevat lääkärin- ja röntgenlausunnot sekä käytössäsi olevat lääkkeet kuntoutusjakson ajaksi.Tarvitset lisäksi: sisä- ja ulkoliikuntavaatteet, sisäkengät, uimapuvun, päivittäin tarvittavat apuvälineet, liikkumisen apuvälineet sekä henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet. 

Yöpyminen ja kuntoutusaika Ortonissa

Kuntoutuksen aikana majoitus on pääsääntöisesti kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneessa yövytään vain terveydellisistä syistä. Majoitustilanteesta riippuen yhden hengen huoneen voi saada myös lisämaksua vastaan. Liinavaatteet ja pyyhkeet saat käyttöösi talon puolesta. Kuntoutukseen sisältyy aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Jos olet avokuntoutuja, etkä yövy Ortonissa, kuntoutukseesi kuuluu lounas.

Kuntoutusjaksolle saavutaan yleensä jakson ensimmäisenä päivänä, joissain tapauksissa myös edellisenä päivänä. Jos tulet paikalle sunnuntaina, suosittelemme varmistamaan majoitustilanteen etukäteen. Tarvittaessa majoituksen voi varata esimerkiksi Ortonin päärakennuksen vieressä sijaitsevasta Myö Hostellista. Aikaisemmasta saapumisesta tulee sopia erikseen asiakassihteerin kanssa. Maksu yöpymisestä ja mahdollinen yhden hengen huoneen lisämaksu suoritetaan viimeistään jakson viimeisenä päivänä lääkäriaseman kassalle. Voit maksaa käteisellä tai pankkikortilla. Kotiin lähetettävästä laskusta peritään 5 € laskutuslisä.

Vieraiden käytettävissä on maksuton wlan-yhteys. Kuntoutuksen aikana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta Ortonin tiloissa, piha-alueella ja talon ulkopuolella kuntoutusohjelmaan liittyvissä tapahtumissa. Voit halutessasi ottaa vapaa-ajan vakuutuksen kuntoutuksen ajaksi. Ortonissa toimii potilasasiamies. Ortonissa ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Mannerheimintien ja Korppaanmäentien risteyksessä (n. 600 m). Lähimmät kaupat ovat K-Market (n. 200 m) ja Alepa (n. 600 m). Samassa rakennuksessa sijaitsee myös kahvila, jossa on monipuolinen valikoima kahvilatuotteita, sekä päivittäin vaihtuva salaatti ja keittolounas.

Ortoniin voit tulla omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä. Paikalle pääsee useammalla HSL:n bussilla ja lähin raitiovaunupysäkki (raitiovaunu nro 10) on 600 m päässä Ortonista. Tarkista ajantasaiset aikataulutiedot HSL:n sivulta.

Lisätietoa kuntoutusjaksoista

Asiakassihteeri Elsi Torppa, p. 040 773 2353, elsi.torppa@orton.fi
Asiakassihteeri Tarja Pylväläinen, p. 040 565 5255, tarja.pylvalainen@orton.fi
Vastaava fysioterapeutti Kristina Sarkkinen, p. 040 639 6238, kristina.sarkkinen@orton.fi

Kaikki Ortonin palvelut