globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Harmaakaihileikkaus

Nykyaikainen ultraäänen avulla tehtävä mikrokirurginen kaihileikkaus on yleinen ja turvallinen toimenpide. Toimenpiteessä silmän samentunut linssi (mykiö) korvataan uudella kirkkaalla, akryylisellä keinomykiöllä (IOL).

Harmaakaihin hoito leikkauksella

Nykyaikainen ultraäänen avulla tehtävä mikrokirurginen kaihileikkaus on yleinen ja turvallinen toimenpide. Toimenpiteessä silmän samentunut linssi (mykiö) korvataan uudella kirkkaalla, akryylisellä keinomykiöllä (IOL). Nykyteknologia mahdollistaa myös kaihileikkauksessa tapahtuvan silmien taittovoimakkuuksien yksilöllisen arvioimisen ja mahdollisen muuttamisen toiveidesi mukaisesti. Harmaakaihileikkauksesta on tullut osa ns. korjaavan refraktiivisen (silmien taittovoimakkuus) kirurgian keinovalikoimaa. Samalla kirurgian tulokset ja tarkkuus ovat parantuneet uuden teknologian myötä huimasti.

Monitehoisten keinomykiöiden tultua markkinoille on nykyään mahdollista nähdä myös lähelle ilman lukulaseja. Nämä monitehoiset keinomykiöt (multifocal-IOL) eivät kuitenkaan sovi kaikille. Erillisellä esitutkimuskäynnillä keskustelemme kanssasi lähinäkötoiveistasi ja keinomykiön valinnasta. Samalla tutkimuskäynnillä myös silmäsi tarkastetaan. Parhaan mahdollisen näkökyvyn saavuttamiseksi oleellisinta on kokeneen silmäkirurgin henkilökohtaisesti suorittama esitutkimus, näkötoiveidesi huomiointi, moderni harmaakaihileikkaus ja asianmukainen, hyvä jälkihoito.

Teemme myös kaihileikkauksia HUS:n myöntämällä palvelusetelillä.  Omavastuu on 106€, sisältäen leikkauksen laadukkailla yksiteholinsseillä ja silmäkirurgin tekemän esitutkimuksen leikkauspäivänä.
Jos tulet kaihileikkaukseen HUS:n myöntämällä palvelusetelillä, voit ottaa yhteyttä suoraan silmähoitajaamme soittamalla numeroon 040 639 6241.

Jos sinulle tulee muuten kysyttävää tai haluat keskustella silmiin liittyvistä palveluistamme, voit soittaa ajanvarausnumeroomme 09 4748 2705. Henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi. Jos haluat varata ajan kaihileikkaukseen, voit ottaa yhteyttä suoraan silmähoitajaamme joko sähköpostilla tai soittamalla numeroon 040 639 6241.

Kaihileikkauksen jälkihoito

Kaihileikkauksen jälkeen näkö on hieman epätarkka, koska mustuainen on laajentunut. Näön kirkastuminen tapahtuu yleensä jo parissa päivässä. Silmässä voi esiintyä roskan tunnetta ja kirvelyä, joka helpottuu yleensä jo leikkauspäivän aikana. Kostuttavat geelit tai tipat auttavat näihin oireisiin.

Jos leikkauksen jälkeen ilmenee kovaa kipua tai äkillistä näön huonontumista, on syytä ottaa heti yhteyttä leikanneeseen lääkäriin tai silmähoitajaan.

Kaihileikkauksen jälkeen tulee välttää saunomista, uimista, raskasta fyysistä rasitusta, silmämeikkiä ja silmän hieromista.

Television katselu ja lukeminen on sallittua jo samana päivänä. Myös vanhoja silmälaseja saa käyttää. Leikkauksen jälkeisenä päivänä voi jo ulkoilla, mutta tuulisella säällä kannattaa käyttää suojana joko aurinkolaseja tai silmälaseja.

Antibiootti-ja kortisonitippoja käytetään reseptin ohjeiden mukaisesti.

Ensimmäinen jälkitarkastus on yleensä 4-6 viikon kuluttua leikkauksesta joko omalla silmälääkärillä tai Ortonissa.

Kaikki Ortonin palvelut