globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Fysioterapialla lisää liikkuvuutta

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapialla saat selkärankaasi ja niveliin lisää liikkuvuutta. Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme ovat perehtyneet liikkumisen, toimintakyvyn ja kiputilojen kuntoutukseen.

Fysioterapia parantaa lihastasapainoa ja asennon hallintaa. Fysioterapialla saat selkärankaasi ja niveliin lisää liikkuvuutta. Fysioterapia onkin olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Ortonin ammattitaitoiset fysioterapeutit ovat perehtyneet laaja-alaisesti liikkumisen, toimintakyvyn ja kiputilojen kuntoutukseen.

Ajanvaraus

Klikkaa haluamaasi aikaa ja anna sitten tietosi.

Seuraavat vapaat ajat
Kalenteri
Seuraavat vapaat ajat
Jatka »
Tutustu palveluhinnastoon
Aiheeseen liittyvää tietoa
Tekonivel tuo liikkeen takaisin

Apu Terveyden artikkeli Ortonin tekonivelosaamisesta.

Akupunktio

Akupunktiolla tarkoitetaan neulan pistämistä kehon tarkoin määritettyihin pisteisiin. Akupunktiolla hoidetaan sairautta tai vaivaa, ehkäistään vaivaa tai edistetään terveyttä. Akupunktiolla vaikutetaan kipu- ja immuunijärjestelmään. Jo yksittäisestä hoidosta on mahdollista saada suuri apu. Ortonin terapeutti arvioi, sopiiko akupunktio sinulle hoidoksi.

Allasterapia

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Jos kärsit selkä- tai nivelkivuista tai koet epävarmuutta tasapainon suhteen, Ortonin allasterapia auttaa sinua. Toimintakykysi paranee tehokkaasti ja turvallisesti, koska vesi tukee niveliä. Ortonin allasosastolla voit harrastaa uintia myös omatoimisesti tai osallistua ohjattuun vesivoimisteluun.

Harjoitteluterapia

Harjoitteluterapia on yksi fysioterapian osa-alue. Harjoitteluterapia korostaa sinun tarpeistasi lähtemistä. Tavoitteena on sinun aktiivinen osallistumisesi omaan kuntoutusprosessiisi. Lähtötilanteesi ja ongelman laadun perusteella sinä ja fysioterapeutti luotte yhdessä tavoitteet yksilölliselle harjoittelulle.

Käden ja hartiaseudun fysioterapia

Yläraajojen oireet ovat yleisiä, jos nivelten liikkuvuus on poikkeuksellisen suurta. Olkapäissä, ranteissa ja sorminivelissä on nivelkipua ja nivelten sijoiltaanmenoa. Taustalla on keskimääräistä venyvämpi sidekudos. Perussyytä ei voi korjata, mutta saat avun Ortonin ammattitaitoisilta fysio- ja toimintaterapeuteilta. He toimivat yhteistyössä ja auttavat sinua työn ja arjen ongelmissa. Saat helpotusta mm. omaksumalla ergonomiset työskentelytavat ja –asennot, tekemällä sopivia harjoitteita ja käyttämällä niveltukia.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tärkeä osa leikkaushoitoa. Kuntoutus tulee aloittaa ajoissa ja mitoittaa oikein. Sinun henkilökohtaiset ominaisuutesi huomioidaan ja sinulle tehdään yksilöllinen kuntoutusohjelma.

Liikehoito

Fysioterapeutin ohjauksessa tapahtuva liikehoito on joko aktiivista tai passiivista harjoittelua. Tavoitteena on ehkäistä ja korjata liikkumiseen ja toimintakykyyn liittyviä häiriöitä. Liikehoito mukautetaan sinun tilanteesi mukaan.

Lymfaterapia

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan turvotusta ja siitä johtuvia vaivoja tai sairauksia. Lymfaterapia lievittää myös kipua ja rentouttaa.

Neurologinen fysioterapia

Neurologinen fysioterapia on osa Ortonin moniammatillista neurologista kuntoutusta. Fysioterapian tarkoitus on mahdollisuuksien mukaan parantaa ja tukea itsenäistä toimintakykyäsi. Ortonissa sinua auttaa moniammatillinen tiimi, johon kuuluu mm. neurologi, fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja mahdolliset kivunhoidon asiantuntijat.