globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Fysio- ja toimintaterapia osastokuntouksena

Ortonissa neurologisen kuntoutuksen fysioterapiaa ja toimintaterapiaa voidaan toteuttaa sekä yksilöterapiana että pienryhmissä. Tavoitteena on parantaa itsenäistä toiminta- ja liikuntakykyä sekä antaa tukea arjessa selviytymiseen.

Neurologisessa kuntoutuksessa fysioterapian tarkoituksena on parantaa kuntoutujan itsenäistä toiminta- ja liikuntakykyä. Fysioterapiassa pyritään aktivoimaan toimimattomia liikeratoja sekä estämään ja minimoimaan virheellisiä liikemalleja. Lisäksi fysioterapiasta on apua kaksipuolisen kehonkuvan palauttamisessa ja ylläpitämisessä.

Toimintaterapian tarkoituksena on vahvistaa ja ylläpitää neurologisen kuntoutujan toimintakykyä ja omatoimisuutta. Toimintaterapeutti tukee kuntoutujaa, jotta hän pystyisi paremmin huolehtimaan itsestään sekä toimimaan kotona, työssä, levossa ja vapaa-aikana. Toimintaterapiassa on usein keskeistä vahvistaa kahdella kädellä toimimista ja symmetristä kehonkuvaa. Tarvittaessa toimintaterapeutti neuvoo pienapuvälineiden hankinnassa ja valmistaa kuntoutujalle yksilöllisen yläraajaortoosin. Yläraajaortooseja ovat mm. erilaiset lastat ja tuet.

Sekä fysioterapiaa että toimintaterapiaa voidaan toteuttaa yksilöterapiana ja pienryhmissä. Laitoskuntoutuksessa fysioterapian pääpaino on yksilöterapiassa ja toimintaterapian osalta yksilökäynneissä. Fysioterapeutti ja toimintaterapeutti voivat tehdä tarvittaessa kotikäynnin kuntoutujan kanssa. Kotikäynnillä arvioidaan, kuinka kuntoutuja pystyy selviytymään kotona.