globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Toimintaterapia

Toimintaterapian tavoitteena on, että löydät yhdessä toimintaterapeutin kanssa voimavaroja arjesta selviytymiseen ja elämänlaatusi kohentuu vammasta tai sairaudesta huolimatta.

Ortonin toimintaterapeutit ovat erikoistuneet tuki- ja liikuntaelinten ongelmiin, neurologiseen toimintaterapiaan ja kipuasiakkaiden kuntoutukseen.

Toimintaterapian avulla ylläpidetään ja parannetaan toimintakykyä. Toimintaterapeutti tukee sinua, jotta voit elää mahdollisimman omatoimista elämää. Toimintaterapiaa toteutetaan pääasiassa yksilöllisesti. Ortonin moniammatillinen ja laaja ammattiosaaminen mahdollistaa sen, että tilannettasi voidaan konsultoida yhdessä eri asiantuntijoiden kanssa, jolloin saat parhaan mahdollisen avun.

Ortonin erityisosaaminen

Ortonin toimintaterapeutit ovat erikoistuneet mm. yläraajojen rasitusvammoihin, yläraaja-amputaatioihin, käsikirurgia-asiakkaiden jatkokuntoutukseen ja kroonisten kiputilojen kuntoutukseen. Toimintaterapeutit valmistavat tarvittaessa yksilöllisiä ortooseja. Ortonin toimintaterapeutit auttavat myös lapsia ja nuoria reumaan, tuki- ja liikuntaelinsairauksiin ja kipukuntoutukseen liittyvissä tarpeissa.

Apuvälineet ja ortoosit

Apuvälineet mahdollistavat itsenäisen selviytymisen toimintarajoitteestasi huolimatta. Ortoosi parantaa kehon tai sen osan toimintaa.

Ergonominen ohjaus

Ergonomisen ohjauksen avulla opetellaan tarkoituksenmukaisia työskentelytapoja, jotka kuormittavat kehoa tasapuolisesti ja vähentävät kipua.

Toimintaterapian kotikäynnit

Yhdessä Ortonin toimintaterapeutin kanssa voit kartoittaa asuntosi toimivuutta toimintakyvyn näkökulmasta. Ortonin toimintaterapeutti voi tulla kotiisi, jos asut pääkaupunkiseudulla tai lähialueilla ja tilanteesi sitä vaatii.

Toimintaterapia kipukuntoutuksessa

Arjen ja työn toimintakyky koostuu monista pienistä asioista. Kartoitamme päivittäistä arjessa selviytymistä ja pitkäaikaissairauden tai kipujen vaikutusta toimintakykyysi.

Toimintaterapia lapsille ja nuorille

Lasten ja nuorten toimintaterapian tavoitteena on ikänsä tasoisen toiminnan tukeminen. Orton tarjoaa toimintaterapiaa reuman, tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoitoon tai kipukuntoutukseen.

Toimintaterapia trauma- ja ortopedisille potilaille

Vamman tai leikkauksen jälkeen toimintaterapialla pyritään palauttamaan toimintakykysi erilaisten tukien ja toiminnallisten harjoitusten avulla. Voit harjoitella toimintaterapeutin kanssa arkitoimintoja ja parantaa näin arjen ergonomiaa.

Toimintaterapia yläraaja-amputaation jälkeen

Yläraajaproteesin valinnassa kannattaa kokeilla erilaisia proteesivaihtoehtoja. Toimintaterapeutti auttaa sinua ja käy kanssasi läpi käden käyttöä lopullisen proteesin kanssa.

Työ- ja toimintakyvyn arviointi

Arvioitaessa työ- ja toimintakykyä käytetään arviointivälineinä haastattelua, toiminnan havainnointia ja erilaisia testejä.

Kaikki Ortonin palvelut