globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!

Hyvä tietää, kun tulet kuntoutukseen

Ota mukaan Kela-kortti, reseptit, kotonasi olevat lääkärin- ja röntgenlausunnot sekä käytössäsi olevat lääkkeet kuntoutusjakson ajaksi.

Ota mukaan kuntoutukseen

Kuntoutukseen tullessasi ota mukaan Kela-kortti, reseptit (Ortonissa on käytössä sähköinen e-resepti), kotonasi olevat lääkärin- ja röntgenlausunnot sekä käytössäsi olevat lääkkeet kuntoutusjakson ajaksi. Tarvitset lisäksi: sisä- ja ulkoliikuntavaatteet, sisäkengät, uimapuku, päivittäin tarvittavat apuvälineet, liikkumisen apuvälineet sekä henkilökohtaiset hygieniatarvikkeet.

Yöpyminen ja kuntoutusaika Ortonissa

Kuntoutuksen aikana majoitus on pääsääntöisesti kahden hengen huoneessa. Yhden hengen huoneessa yövytään vain terveydellisistä syistä. Majoitustilanteesta riippuen yhden hengen huoneen voi saada myös lisämaksua vastaan. Liinavaatteet ja pyyhkeet saat käyttöösi talon puolesta. Kuntoutukseen sisältyy aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala. Jos olet avokuntoutuja, etkä yövy Ortonissa, kuntoutukseesi kuuluu lounas.

Tarvittaessa voit saapua kuntoutukseen jo edellisenä iltana. Silloin yöpymisestä peritään erillinen maksu. Osan summasta voit saada Kelalta takaisin. Aikaisemmasta saapumisesta tulee sopia erikseen asiakassihteerin kanssa. Maksu yöpymisestä ja mahdollinen yhden hengen huoneen lisämaksu suoritetaan viimeistään jakson viimeisenä päivänä lääkäriaseman asiakaspalveluun (1. krs, A-siipi). Voit maksaa käteisellä tai pankkikortilla. Kotiin lähetettävästä laskusta peritään 5 € laskutuslisä.

Arki-iltaisin on mahdollisuus käydä saunassa ja uimassa. Iltaisin järjestetään myös vapaa-ajanohjelmaa. Vieraiden käytettävissä on maksuton wlan-yhteys. Kuntoutuksen aikana sinut on vakuutettu tapaturmien varalta Ortonin tiloissa, piha-alueella ja talon ulkopuolella kuntoutusohjelmaan liittyvissä tapahtumissa. Voit halutessasi ottaa vapaa-ajan vakuutuksen kuntoutuksen ajaksi. Ortonissa toimii potilasasiamies. Ortonissa ei ole pankkiautomaattia. Lähin pankkiautomaatti sijaitsee Mannerheimintien ja Korppaanmäentien risteyksessä (n. 600 m). Lähimmät kaupat ovat Siwa (n. 200 m) ja Alepa (n. 600 m). Ortonin kahvilasta voi ostaa makeita ja suolaisia kahvileipiä.

Ortoniin voit tulla omalla autolla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Kaikki Ortonin palvelut