globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

Tieteellinen tutkimus ja koulutus Ortonissa

Tutkimus ja koulutus ovat tärkeä osa Ortonin toimintaa. Tieteellinen tutkimus tuottaa korkealuokkaista, yliopistotasoista lääketieteellistä tutkimusta tuki- ja liikuntaelinsairauksista.
Koulutuspalvelut tarjoavat terveydenhuollon ammattilaisille erikoistumis- ja täydennyskoulutusta ortopedian, fysiatrian, hoitotyön ja kuntoutuksen eri alueilla.

Tieteellinen tutkimus

Tieteellinen tutkimusyksikkö on perustettu vuonna 1956 ja tutkimusjohtajana toimii dosentti Timo Yrjönen. Alusta saakka Orton on niittänyt mainetta alansa kehityksen eturintamassa: edelläkävijänä lääketieteellisessä tutkimuksessa, uusien hoitomenetelmien kehittämisessä ja käyttöönotossa sekä terveydenhuollon koulutuksen käynnistäjänä Suomessa.

Tutkimustoiminta

Tutkimusyksikön toiminta keskittyy tuki- ja liikuntaelinsairauksien tutkimukseen. Ortonin asiantuntijat osallistuvat hoitomenetelmien kehittämiseen ja tutkivat hoito- ja kuntoutusmenetelmien vaikuttavuutta. Kansainvälisesti arvostettuja tuloksia on saavutettu erityisesti lasten ortopediassa, selän sairauksien hoidossa ja kuntotuksessa sekä tietokoneavusteisessa kirurgiassa. Vaikka tieteellinen tutkimus ei tuota välitöntä taloudellista voittoa tekijälleen eikä organisaatiolle, pitkällä tähtäimellä se on kannattavaa ja varmistaa asiantuntijaorganisaation korkean tason.

Tutkimustoiminta ja tulosten raportointi on yleisesti hyväksytty osa organisaatioiden laatujärjestelmää. Tutkimustulokset julkaistaan terveystieteellisissä lehdissä sekä kansainvälisesti että kansallisissa julkaisuissa, ja tuloksista tiedotetaan mahdollisimman laajasti. Näin hyöty tulee sekä terveydenhuollon ammattilaisten että potilaiden käyttöön. Yhteistyö kansallisten ja kansainvälisten tutkimuslaitosten, sairaaloiden, yliopistojen ja yhdistysten kanssa on tiivistä. Tuloksellisen tutkimustyön merkitys on vuosien varrella heijastunut heijastunutkin vahvasti Ortonin toimintaan.

Tieteellinen tutkimus julkaisee myös omaa väitöskirjasarjaa. Tällä hetkellä sarjassa on yhteensä 41 väitöskirjaa ortopedian, kuntoutuksen ja terveystieteen aloilta. Tutkimushankkeiden rahoituksen saamme suurimmalta osin valtion valtakunnallisen, yliopistotasoisen rahoitusosuuden kautta. 

Tutkimusten painopistealueet

  1. Kliiniset ja RCT-tutkimukset sekä pitkäaikaisseurantatutkimukset
  2. Uuden teknologian kehittäminen, kriittinen arviointi ja innovatiiviset tutkimukset
  3. Nivelreumaan liittyvät tutkimukset

Tieteellinen tutkimus on mukana mm. lastenreumaan, selkäkirurgiaan, toimintakykyyn ja uuden teknologian kehittämiseen liittyvissä tutkimushankkeissa. Lisäksi tehdään myös tekoniveltutkimuksia ja vaikuttavuustutkimuksia.

Tutustu käynnissä oleviin tutkimuksiin (tekstiin on merkitty tutkimuksen vastuuhenkilö).

Kliinisissä hoitotutkimuksissa tutkittavan henkilön asema on lailla suojattu. Ennen tutkimukseen suostumistaan tutkittavan on saatava tietoa tutkimuksen kulusta. Hän osallistuu tutkimukseen vapaaehtoisesti ja hänellä on oikeus keskeyttää osallistumisensa ilman, että keskeyttämisellä on vaikutusta hänen muuhun hoitoonsa.

Tieteelliset julkaisut

Tieteellisiin julkaisuihin voi tutustua ao. linkeistä:

Tieteellinen tutkimus Ortonilla on kaksi julkaisusarjaa. Julkaisusarja A sisältää 41 väitöskirjaa, joista suurin osa on tehty ortopedian alalta. Väitöskirjan hinta on 20 €/kpl (sis. alv.) Julkaisusarja B sisältää tieteellisiä tutkimusraportteja. Tästä voit katsoa kaikki vuodesta 1949 lähtien julkaistut väitöskirjat.

Koulutuskalenteri

Vuoden 2018 koulutuskalenteri päivitetään sivuillemme heti sen valmistuttua.
Käy tutustumassa seminaariaiheisiimme ja ilmoittaudu mukaan.

Lämpimästi tervetuloa!


Lisätietoa Tutkimuksen ja koulutuksen toiminnasta sekä julkaisuiden tilaukset: Ortonin tutkimus- ja koulutuspäällikkö Leena Ristolainen, puh. 040 631 2255, leena.ristolainen@orton.fi