globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!
  HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

  Suunnistaja Marika Teini suosittaa painokevennettyä kävely- ja juoksuharjoittelua kuntoutuville

  Viime lokakuussa nilkkaleikkauksessa ollut huippusuunnistaja Marika Teini aloitti joulukuussa painokevennetyn Alter G -laitteen käytön Ortonissa. "Kuntoon pääseminen näyttää kestävän odotettua kauemmin, mutta eiköhän tästä hiljaa hyvä tule", sanoo Teini.

  Kuntoutumisvaiheessa hän on treenannut erityisesti korvaavien lajien kuten pyöräilyn, vesijuoksun ja saliharjoittelun avulla, ja nostanut juoksumääriä vähitellen. Juoksun osuus on edelleen melko pieni.

  Joulukuisen alun jälkeen Alter G:n käyttö on alkuvuoden ulkomaisten leirien vuoksi jäänyt vähemmälle, kun Teini suunnitteli.

  "Olisi ollut hyvä käydä enemmän ja saada kevennetyltä matolta lisää helppoja juoksukilometrejä, mutta olin liiankin optimistinen nilkan toipumisesta leirejä suunnitellessani."

  Teini suosittelee painokevennettyä harjoittelua kaikille vammoista toipuville urheilijoille, toki se sopii kenelle vain kuntoutujalle esimerkiksi leikkausten jälkeiseen toipumiseen.

  "Alussa sen kanssa on turvallisempaa totutella juoksuun, ja nyt muutaman kuukauden jälkeen siitä on hyötyä erityisesti kadonneiden vauhtireservien palauttamiseen, koska painokevennettynä pystyy juoksemaan "ylivauhteja" eli kovempaa kuin mihin kunto muuten antaisi myöten. Tähän aion itse mattoa käyttää vielä jatkossakin."

  Lue lisää Ortonin Alter G -painokevennetystä kävely- ja juoksuharjoittelusta. Laitteen käyttöön voi varata ohjattuja aikoja. Fysioterapeuttimme ovat tukenasi.