globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

Suomalaisille sijat 44 ja 48 naisten olympiagolfissa

Ursula Wikström (68-71-81-73/ +10) oli 44:s ja Noora Tamminen (73-76-72-74/ +11) 48:s Rion kesäolympialaisten naisten golfkilpailussa. Wikström pelasi kilpailun päätöspäivänä tuloksen +2 ja Tamminen tuloksen +3.

”Sitten Finnair Mastersin en ole pelannut näin isolle Suomi-yleisölle, ja kun nämä jaksoivat ihan oikeasti kannustaakin, vaikka en pelannutkaan hyvää golfia”, Wikström sanoi.

”Ei tämä mennyt niin kuin olisin halunnut. Eilinen oli niin hirveä päivä ja tänäänkin lähti liikkeelle raskaasti. En tiedä olinko ihan saanut nollattua sitä eilistäkään. Putti oli hyvää ja oli siellä hyviäkin hetkiä, mutta en saanut vietyä kisaa läpi hyvin”, hän jatkoi.

Kaiken kaikkiaan Wikström oli tyytyväinen olympiakokemukseen, ja siihen, että pääsi edustamaan maataan ja olemaan osa joukkuetta. Neljän vuoden päästä Tokiossa hän olisi mielellään mukana, ja toivoisi, että henkilökohtaisen kilpailun lisäksi golfissa järjestettäisiin myös joukkuekilpailu. Ideaa on väläytellyt esimerkiksi naisten olympiakultaa Riossa voittanut Korean Inbee Park.

Noora Tamminen oli pettynyt omaan panokseensa kilpailussa, mutta tyytyväinen siitä, että laji oli mukana olympiakilpailuissa.

”Tämä oli minulle yksi kauden huonoimmista kisoista. En saanut oikein mitään irti ja epäonnistumiset söivät itseluottamusta”, hän sanoi.

”Upea kokemus ja motivaatiota ainakin jatkaa treenejä. Olen aina katsellut olympialaisia ja arvostanut olympiamitaleja, mutta kun oma laji ei ole ollut kisoissa, ei ole voinut unelmoida siitä, että voi edustaa Suomea. Mutta nyt voin unelmoida Tokiosta ja päästä toivon mukaan näyttämään siellä neljän vuoden päästä”, Tamminen sanoi.

”Ihmettelen sitä, että jotkut miehet eivät tulleet. Minusta se oli ihan itsestään selvää, että kaikki tulevat”, Tamminen sanoi.

Hänen mukaansa kilpailun merkityksestä golfareille kertoo esimerkiksi se, että naisten olympiavoittaja Inbee Park jätti major-kilpailuihin lukeutuvan Women’s British Openin pelaamatta, jotta olisi parhaassa mahdollisessa kunnossa olympiakilpailuissa.

Molemmat suomalaiset kilpailevat Naisten Euroopan kiertueella ja pelaavat seuraavan kilpailunsa syyskuun alussa Saksassa. Tamminen aikoo lisäksi osallistua lokakuussa pääosin Yhdysvalloissa pelattavan LPGA Tourin karsintoihin.

Naisten olympiakultaa voitti Korean Inbee Park (-16). Hopeaa otti Uuden-Seelannin Lydia Ko (-11) ja pronssia Kiinan Shanshan Feng (-10).

Lisätiedot: Sami Sarpakunnas
sami.sarpakunnas@golfpiste.com
p. +358415471769 

Kuvia kierrokselta voit ladata alla olevan linkin kautta noin kello 22.00 Suomen aikaa. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, kuvakreditein: Kuvat: Sami Sarpakunnas/ Golfpiste

https://www.dropbox.com/sh/7znswwdaq06afdw/AAAPIq5Ui0g_dt88vpvqRjO9a?dl=0