globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

Roope Kakko ja Mikko Ilonen käynnistivät olympiaturnauksensa

Golfliiton tiedote Rion olympiakilpailuista 11.08.2016

 

Roope Kakko ja Mikko Ilonen käynnistivät olympiaturnauksensa Riossa lähes tasatahtiin

Golfin miesten olympiaturnaus käynnistyi tänään Rio de Janeirossa. Kilpailun suomalaispelaajat ovat ensimmäisen päivän jälkeen tuloslistalla jotakuinkin puolivälin tietämillä. Roope Kakko teki tuloksen +1 (72) ja Mikko Ilonen tuloksen +2 (73).

Kakko oli syystäkin tyytyväinen kierroksen lopetukseen pelattuaan kentän neljä viimeistä reikää neljä alle parin, ja oltuaan 12 reiän jälkeen kierrostaan jo viisi yli.

”Pojalle olen opettanut, että koskaan ei pidä luovuttaa. Onneksi en tänään itse luovuttanut”, hän sanoi.

Kakko ei mielestään pelannut kierroksen alkupuolella erityisen huonosti, haastavalla kentällä pienetkin virheet kuitenkin kostautuvat herkästi. Erityistä jännitystä hän ei ykköstiillä tuntenut, mutta myönsi, että hieman ylimääräistä puristusta olympiastartti aiheutti.

”Kun reiän 15 pitkä putti upposi, se ehkä vapautti peliä hieman. Sitä tunnetta, kun pitkä putti uppoaa reikään, ei oikein pysty simuloimaan mitenkään, mutta se usein rentouttaa pelaamista”, Kakko luonnehti.

Kun ensimmäinen kierros on yhä kesken, johtaa kilpailua Australian Marcus Fraser tuloksella kahdeksan alle parin (63).

”Olin kyllä kuin halolla päähän lyöty, kun näin tulostaululta tuloksen. En uskonut, että ihan 63:sta pelataan. Aika vaikea on nähdä, että tuosta joku vielä parantaa”, Kakko kommentoi.

Olympiagolfin ensimmäisestä hole in onesta sai kunnian vastata Englannin Justin Rose, joka säkitti lyöntinsä väylällä neljä.

”Sellaisiakin vahinkoja välillä sattuu”, kommentoi Mikko Ilonen, joka esiintyi varsin hyväntuulisena, vaikka kierros vahvan alun jälkeen lähti etenemään huonoon suuntaan kentän jälkimmäisellä puoliskolla.

”Kierros lähti hyvin käyntiin. Minulla oli hyvä ja rauhallinen olo kentällä. Tarkoitus on rakentaa peliä ja kisaa päivä päivältä, mutta nyt jäi muutama lyönti piippuun lopussa. Onneksi sain muutaman hyvän par-putin reikään, niin maistuu kisakylän ruoka aika paljon paremmalta niiden jälkeen”, Ilonen sanoi.

Kierroksen loppupäässä Ilonen kadotti tuntuman lähipeliinsä ja löi muutaman heikon chipin. Hän analysoi ongelman syyn heti tuoreeltaan.

”Tällä kentällä pitää olla aika aggressiivinen osumassa. Olin nyt vähän turhan varovainen”, hän kertasi.

Ilonen jakoi auliisti kiitosta suomalaisten runsaslukuiselle kannustusjoukolle, joka seurasi pelaajien kintereillä koko kierroksen ajan. Golfin paluuta olympiaperheeseen hän pitää lajin kannalta ensiarvoisen tärkeänä asiana.

”Tässä on ollut niin paljon negatiivista julkisuutta ei pelkästään golfin, vaan koko tapahtuman ympärillä kisojen alla, mutta nyt tämä tulee kääntymään ihan toisin päin. Kyllä tämä oli lajille tosi hieno päivä”, hän sanoi.

”Tämä on lajille pelkkää plussaa, että me olemme täällä mukana”, Kakko puolestaan sanoi.

Molemmat suomalaiset suuntasivat kierroksensa jälkeen kuntosalille. Huomenna he pääsevät kentälle aikaisin aamulla, Ilonen ensimmäisessä ryhmässä kello 7.30 paikallista ja kello 13.30 Suomen aikaa ja Kakko 22 minuuttia myöhemmin.

”Tuuli voi olla vähän niukempaa ja griinit hyvässä kunnossa. Kyllä aamulla on kaikkein paras pelata”, Kakko kommentoi.

 

Lisätiedot: Sami Sarpakunnas
sami.sarpakunnas@golfpiste.com
p. +358415471769 

Kuvia kierrokselta voit ladata alla olevan linkin kautta. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, kuvakreditein: Kuvat: Sami Sarpakunnas/ Golfpiste

https://www.dropbox.com/sh/1pjh4ytfnffk3l6/AAB8QjBlsbJ_Un9XI2pPoPXCa?dl=0