globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

Naisgolfareiden avajaispäivän tunnelmia Riosta

Ursula Wikström onnistui upeasti naisten golfkilpailun avauspäivänä Riossa

Naisten olympiagolfkilpailu käynnistyi keskiviikkona Rio de Janeirossa. Suomen Ursula Wikström, 36, sai kilpailulleen erinomaisen alun, kun hän viimeisteli ensimmäisen birdiensä jo kentän avausväylällä.

”Minulla oli aamulla hyvä vireystila ja paketti pysyi hyvin kasassa koko päivän. Hyvä, kun sain ensimmäisen birdien jo ykköselle, niin oli mukava lähteä siitä jatkamaan”, hän sanoi. 

Wikström pelasi vahvasti koko kentän ulosmenon (ensimmäiset 9 reikää) ja tehtaili kaikkiaan neljä birdietä. Etulenkin ainoa bogi syntyi väylällä neljä. Erityisesti avaus- ja puttipeli toimi koko päivän erinomaisesti.

”Puttaaminen oli tänään todella hyvää. Kentällä joutuu kierroksen aikana aina muutaman kerran tiukkaan paikkaan viheriöllä, ja tänään varsinkin pituuskontrolli oli hyvää. Rautapelissä oli vähän ongelmia, löin sellaisia puolittaisia duffeja useampia, mutta selvisin niistä onneksi vähällä. Nyt pitää mennä rangelle hoitamaan se asia kuntoon, ei siinä mitään sellaista ongelmaa ole, joka ei huomiseksi selviäisi”, Wikström luonnehti.

Kentän sisääntulon (jälkimmäiset 9 reikää) alun viisi ensimmäistä väylää lukeutuvat kentän vaikeimpiin. Ne Wikström selvitti kaikki parilla. Päivän toinen kauneusvirhe korttiin merkittiin reiällä 16, kun Wikströmin chippi karkasi pitkäksi yli viheriön ja hän sen seurauksena taipui bogiin.

”Se oli niin kova viheriö, etten vaan saanut siihen palloa pysähtymään.”

Golfkilpailussa on mukana 60 kilpailijaa, joten kaikki pelaajat starttaavat kentälle jo ennen puolta päivää. Se sopii hyvin myös Wikströmille.

”Tykkään pelata aamusta ja täällä kaikki startit ovat vähän kuin aamustartteja. Vaikka nukkumaanmeno vähän viivästyisikin, saan kyllä itseni aamulla ylös”, hän sanoi.

Riossa sää yli keskiviikkona erittäin helteinen ja lämpötila nousi jopa yli 30 asteen.

”Ei tämä nyt vielä pahimmasta päästä ollut, kun ilma on aika kuiva. Jokaisella väylällä pitää silti vähän tankata ja pitää huolta myös suolatasapainosta”, hän sanoi.

Kilpailun toinen suomalainen, Noora Tamminen, 25, käynnisti olympiaurakkansa reilut kaksi tuntia Wikströmin jälkeen. Tiedote hänen kierroksestaan myöhemmin illan aikana.

 

Lisätiedot: Sami Sarpakunnas
sami.sarpakunnas@golfpiste.com
p. +358415471769

 

Kuvia kierrokselta voit ladata alla olevan linkin kautta. Kuvat ovat vapaasti käytettävissä, kuvakreditein: Kuvat: Sami Sarpakunnas/ Golfpiste

https://www.dropbox.com/sh/mop0u86fwhnvct8/AAAvOGHlNJcEPfjPCg7u1aqIa?dl=0