globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

Mikko Ilosesta ensimmäinen olympialaisissa kilpaillut suomalaisgolfari

Suomen menestyneimmästä golfarista Mikko Ilosesta tulee huomenna torstaina ensimmäinen olympialaisissa kilpaillut suomalaigolfari. Ilonen käynnistää kilpailunsa kello 9.25 paikallista aikaa eli 15.25 Suomen aikaa. Kisan toinen suomalainen Roope Kakko on vuorossa vain 22 minuuttia myöhemmin kello 15.47 Suomen aikaa.

Suomalaiset vetivät viimeiset harjoitukset valmentaja Timo Rauhalan kanssa keskiviikkona, ja olivat kentällä ensimmäisten joukossa jo kello 6.15 paikallista aikaa.  

Mikko Ilonen on pelannut kentän läpi kahdesti ja luonut siitä itselleen selkeän kuvan.

”Ensisilmäyksellä se ei ehkä vaikuta niin hienolta kuin mitä se on. Mutta on se upea. Kentällä on aika paljon pieniä kallistuksia, jotka pitää osata lukea ja ottaa huomioon. Raffeja ei käytännössä ole, vaan pallo pomppii suoraan ulos hiekalle, ja siellä se on ihan lottoa, mihin se sattuu pysähtymään”, Ilonen luonnehtii.

Olennaista on Ilosen mukaan tarkka ja paikoitellen varovainenkin pelitapa. Lyönnit on osattava sijoittaa oikein, eikä liikaan hyökkäävyyteen ole varaa. Monista muista kisakentistä poiketen kenttä tulee kuitenkin elämään paljon kilpailun edetessä.

”Kenttä on niin upeasti suunniteltu, että sitä voidaan muuttaa todella paljon vaihtamalla lipunpaikkoja viheriöillä ja pelaamalla väylät eri mittaisina eri kilpailupäivinä. Huomenna kenttä pelataan todennäköisesti paljon lyhyempänä kuin mitä se oli tänään”, Ilonen sanoo.

Kentän ruoho muistuttaa Ilosen mukaan paljon Australian Melbournesta tuttua alustaa. Tuntumaltaan se on vahvarakenteista, jäykkää ja karheaa. Samanlaista palautetta ovat antaneet muutkin pelaajat.

”Alusta on sellainen, että pallo makaa usein todella hyvin. Hyvään lyöntiin saa niin hyvin kierrettä, että se pysähtyy kyllä lipulle.”

Keskiviikkona Riossa sää on sateinen ja vettä on luvassa myös huomiselle. Kenttä on pitkä ja avauksissa lyödään paljon draiverilla. Märällä kentällä Ilonen aikoo kuitenkin tarttua draiverin sijaan puu-kolmoseen.

Majoitus Rion kisakylässä poikkeaa melkoisesti siitä, mihin golfarit ovat kisamatkoilla tottuneet. Ilonen on kuitenkin asiasta vain innoissaan.

”Aivan loistava tunnelma meillä on ja mahtavia persoonia. Suomen alueen ’olohuoneessa’ on mukava istuskella sohvalla ja juttukumppanin saa siellä aika nopeasti. Hienoja persoonia on paljon”, Ilonen sanoi.

Tunnelma on kilpailijoiden keskuudessa Ilosen mukaan erittäin innostunut. Suomalaisten tapaan kilpailijat asuvat lähes poikkeuksetta kisakylässä. Jopa omaa yksityisyyttään yleensä huolellisesti vaaliva Yhdysvaltain Bubba Watson muutti kisakylään asuttuaan aluksi pari päivää vuokraamassaan huvilassa.

Golfliiton palvelukumppanina Orton kannusta Ilosen ja muiden suomalaisgolfareiden matkaa Riossa!