globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!
  HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

  Kansallinen Golfviikko kutsuu kaikki kokeilemaan golfia

   

  Suomen golfyhteisöjen yhteinen lajimarkkinointiponnistus, Kansallinen Golfviikko, järjestetään 5.–11. kesäkuuta ympäri maata. Teemaviikko kutsuu kaikki golfista kiinnostuneet golfkentille tutustumaan monipuoliseen luontoliikuntalajiin.

  Jo viidettä kertaa järjestettävää Golfviikkoa koordinoi Suomen Golfliitto yhdessä kumppaniensa kanssa. Pääosassa ovat kuitenkin golfseurat ja seurojen aktiivit. Tänäkin vuonna reilusti yli puolet Suomen 131 golfseurasta järjestää teemaviikon mukaista ohjelmaa. Golfviikko on tavoittanut vuosittain valtakunnallisesti jopa viisi tuhatta uutta golfaria.

  Golfviikko on suunnattu kaikille lajista kiinnostuneille, mutta erityisesti naisille suunnattua ohjelmaa on tänä vuonna poikkeuksellisen paljon. Golfviikon ensisijaisena kohderyhmänä ovat tällä kertaa naiset.

  ”Naisten golf on yksi Golfliiton strategisista painopisteistä. Tavoitteena on saada golfkentille yli 10 000 uutta naispelaajaa vuoteen 2020 mennessä”, sanoo Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen.

  Golfviikko huipentuu naisten sunnuntaihin, jolloin noin 50 kentällä järjestetään samanaikaisesti Kaveri mukaan – Golf tutuksi -tapahtuma, jossa naiset tuovat golfia vielä harrastamattomia ystäviään ja sukulaisiaan kentille.

  ”Toisin kuin usein ajatellaan, golfissa on paljon naisiin vetoavia elementtejä kuten estetiikka, luonnossa liikkuminen ja sosiaalinen kanssakäyminen”, kertoo Golfliiton seurakonsultti Aarni Nordqvist.

  Golfviikon tavoitteena on madaltaa ihmisten kynnystä tulla golfkentälle kokeilemaan lajia. Golfin luonne sosiaalisena ja terveyttä tutkitusti edistävänä luontoliikuntalajina ei ole vielä niin yleisesti tiedossa kuin lajin parissa toivottaisiin.

  Golf sopii hyvin kaikenikäisille ihmisille, sillä se on tehokasta, pitkäkestoista ja sopivan syketason liikuntaa. Raitis ulkoilma ja sosiaalinen kanssakäyminen vaikuttavat positiivisesti myös henkiseen hyvinvointiin.

  Yhden kierroksen aikana kävellään keskimäärin noin kymmenen kilometriä. Suomen golfkentillä pelataan vuodessa yli kolme miljoonaa kierrosta ja kävellään yli 30 miljoonaa kilometriä.

  Golf on liikuttanut suomalaisia jo 85 vuotta. Maassamme on nykyään 131 golfseuraa ja noin 145 000 lajin harrastajaa. Golfin aloittaa vuosittain lähes 10 000 uutta harrastajaa.

  Lisätietoa:

  Aarni Nordqvist, Suomen Golfliiton seurakonsultti
  aarni.nordqvist@golf.fi
  040-539 5903