globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

Ilosen sijoitus Riossa 21. ja Roope Kakko 43.

Justin Rose voitti golfin olympiakultaa – Mikko Ilonen 21. ja Roope Kakko 43.

Golfin miesten olympiaturnaus pelattiin päätökseen sunnuntaina myöhään Suomen aikaa Rio de Janeirossa. Erinomaisista asemista päätöspäivään lähtenyt Mikko Ilonen ei pystynyt haastamaan kisan kärkeä ja sijoittui lopulta jaetulle 21. sijalle.

Hän teki sunnuntaina tuloksen +2 (73) ja yhteistuloksen -3.

”Kyllä hyvät kahvit keitän, kun pääsen takaisin kylälle, se on ihan varma”, hän sanoi.

”Vaikeaa oli tänään tiillä. Tuli sellaisia vetoja vasemmalle, eikä se varoittanut niistä yhtään. Meikäläisen puoli on kuitenkin oikea ja sen missin tunnen, mutta vasenta missiä en tunne, ja sitten ollaan hankaluuksissa koko ajan. Joutui aika kovaa rutistamaan tänään, että pysyttiin kasassa”, Ilonen kommentoi.

Samassa ryhmässä Ilosen kanssa pelannut Yhdysvaltain Matt Kuchar nousi lopulta kolmanneksi ja pokkasi olympiapronssia.

”Joo, kyllä minä sanoin, että se on mahdollista. Mutta jos Ilosen pojan tuossa olisi pitänyt puristaa yhdeksän alle tänään, niin ihan niin isoja salamoita ei ole taivaalla tänään”, hän luonnehti.

”Sanoin jo alkuviikosta, että kolme mitalia jaetaan ja ne muut sijoitukset ovat ’ynnä muuta -sijoituksia’. Ne sijoitukset jäävät nyt sitten minullekin, mutta kyllä tämä on ollut mahtava viikko, enkä ala nyt surkutella sitä.”

Olympiakokemusta Ilonen pitää ensiluokkaisen hienona.

”En kyllä vaihtaisi pois. Kyllä se oli ennakkoasetelmakin, että on mahtava lähteä reissuun ja tulla tänne. Ja eiköhän se negatiivisuus, jota golfin ympärillä on ollut, ole jo nyt viimeistään pyyhkiytynyt pois”, Ilonen sanoi.

Golf on mukana olympialaisissa neljän vuoden päästä Tokiossa. Ilonen on laskeskellut, että saattaa tuolloin olla joukkueen ikänestori.

”Kyllä oma ajatus on, että sinne pitää päästä”, hän sanoo päättäväisesti.

Myös Roope Kakolle olympiakokemus oli ikimuistoinen. Kakko päätti kilpailunsa kierrostulokseen yksi alle (70) ja teki yhteistuloksen +2. Hänen sijoituksensa oli 43.

”Totta kai oma panos olisi voinut olla parempikin, mutta toisaalta oli siellä paljon hyvääkin. Hienoa oli olla mukana tässä ja nähdä tämä, kyllä tämä kokemuksena oli sellainen, että puskee varmasti eteenpäin omallakin uralla”, hän sanoi.

Kakko myönsi, että kun huippusijoitukset karkasivat, herpaantui keskittyminen ajoittain.

”Tein 12:lla bogin ja katselin tulostaulua. Huomasin olevani sijalla 38, ja siinä tuli vähän tyhjä olo, että mistä tässä oikein pelataan. Ajatus pääsi hieman karkaamaan, eikä ollut enää viimeistä rutistusta. Tuntui siltä, että päivä oli jo ajanut sen asian, mitä olin siltä toivonut.”

”Olisi tietysti pitänyt puristaa viimeiseen asti, mutta en ole siitä huolissani, että tuohon loppuun tuli vielä muutama bogi. Päivä oli kuitenkin kokonaisuudessaan hyvä”, Kakko muotoili.

”Joskus kiertueella peli maistuu työltä, mutta täällä ei tuntunut siltä; pelasin ikään kuin rakkaudesta lajiin. Tuli omat junnuajat mieleen.”

Molemmat suomalaiset lentävät Riosta kotiin tiistaina. Sitä ennen he aikovat kannustaa nyrkkeilijä Mira Potkosta hänen maanantaisessa ottelussaan.

”Kyllä me ollaan siellä kehässä kiinni”, Ilonen vakuutti.

Olympiakultamitalin kohtalo ratkesi vasta viimeisellä reiällä, kun Ison-Britannian Justin Rose varmisti kahden lyönnin voiton ennen Ruotsin Henrik Stensonia. Pronssia voitti Yhdysvaltain Matt Kuchar.

Naisten golfkilpailu pelataan Riossa 17.–20.8. Suomea kilpailussa edustavat Noora Tamminen ja Ursula Wikström.

 

Lisätiedot: Sami Sarpakunnas
sami.sarpakunnas@golfpiste.com
p. +358415471769