globe.png
search-icon.png
  .../... parasta osumaa haulla

  Vastaanotto- ja puhelinaikojen varaukset puh. 09 4748 2705.

  Etävastaanottoaikojen varaukset puh. 040 178 9966.

  Katso tarkemmat aukioloajat täältä.

  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
  Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
  Muutokset päivitetty!
  Varaus poistettu!
  HIRES_Orton_IMG_0085_WEB.jpg

  Golfliiton Hall of Fame -kunniagalleriaan kahdeksan golfin merkkihenkilöä

  Tiedote – Suomen Golfliitto 5.3.2017


  Suomen Golfliiton perustamaan Hall of Fame -kunniagalleriaan kahdeksan golfin merkkihenkilöä

  Suomen Golfliitto on perustanut Suomeen golfin Hall of Fame -kunniagallerian. Se on Suomen golfperheen kunnianosoitus henkilöille, jotka ovat antaneet oman erityisen panoksensa suomalaisen golfin ja sen kehittämisen eteen.

  Hall of Fameen valitaan henkilöitä kahdessa kategoriassa: pelaaja- ja elämänurakategoriassa. Valinnat tehdään kahden vuoden välein ja kerralla. 

  Ensimmäiset Hall of Fameen valitut henkilöt julkistettiin 4.3.2017 Golfliiton 60-vuotisjuhlagaalassa Helsingin Finlandia-talolla. Kunniagalleriaan nimettiin yhteensä kahdeksan henkilöä: Eljas Erkko, Erkki Lehto, Jalo Grönlund, Hannu Tarmio, Pekka Sivula, Asko Arkkola, Lassi Tilander ja Arja Sipronen.

  #1 – Elja Erkko (1895–1965)

  Ministeri Eljas Erkko on Suomen golfin varhaisen historian merkittävin vaikuttaja. Erkko oli mukana perustamassa Suomen ensimmäistä golfseuraa, Helsingin Golfklubia, ja hänet nimitettiin vuonna 1957 perustetun Suomen Golfliiton ensimmäiseksi puheenjohtajaksi. Talissa vuosittain pelattava Erkko Trophy on yksi Euroopan merkittävimmistä amatöörikilpailuista.

  #2 – Erkki Lehto (1918–1999)

  Porin Golfkerhon Erkki Lehtoa on pitkälti kiittäminen siitä, että Suomen Golfliitto perustettiin vuonna 1957. Aloite liiton perustamiseen tuli Porista, ja Lehto ajoi liiton perustamista voimakkaasti. Hän istui Golfliiton hallituksessa yhteensä 14 vuotta ja toimi yhtä pitkään myös kotiseuransa puheenjohtajana. Vaimonsa Marjatan kanssa Erkki Lehto pelasi golfia yhdessä peräti 60 vuotta.

  #3 – Jalo Grönlund (1933–2000)

  Jalo Grönlund oli Suomen kansallisen kilpagolfin ensimmäinen suuri nimi. Hän vei nimiinsä seitsemän ensimmäistä miesten Suomen mestaruutta vuosina 1957–1963, ja voitti tittelin kaikkiaan ennätykselliset kaksitoista kertaa. Grönlund voitti komealla urallaan myös kaksi ensimmäistä Erkko Trophya vuosina 1966–67. Vuonna 1962 Grönlundille myönnettiin Golfliiton eliittimerkki numero 1.

  #4 – Hannu Tarmio (1932–2015)

  Hannu Tarmio perusti WSOY:n pääjohtajan tehtävästä eläköidyttyään Viestintä Tarmio Oy:n, joka toimitti Suomen Golflehteä 25 vuoden ajan. Golfkansa tuntee vuonna 2015 edesmenneen Tarmion ennen kaikkea Golflehden rakastettuna ’Baarimestarina’, joka johdatti golfin harrastajat golfin syvimmän olemuksen äärelle. Hannu Tarmio toimitti ja kirjoitti myös runsaasti golfkirjallisuutta.

  #5 – Pekka Sivula (1924–)

  Arkkitehti Pekka Sivula näytteli tärkeää roolia Suomen golfhistorian keskeisimpiin seuroihin kuuluvan Aura Golfin alkutaipaleella. Suunniteltuaan kotikenttänsä jälkimmäiset yhdeksän reikää Sivulasta kehkeytyi Suomen golfhistorian toiseksi tuotteliain kenttäsuunnittelija. Suomen Golfliiton hallituksessa Pekka Sivula istui vuosina 1977–1983, ja 80-luvun alussa hän toimi Aura Golfin puheenjohtajana.

  #6 – Asko Arkkola (1940–)

  Talin golfkentän pihapiirissä kasvanut Asko Arkkola on hengittänyt golfia syntymästään saakka. Arkkola on Suomen PGA:n kunniapuheenjohtaja, ja hän on istunut kahteen otteeseen myös Suomen Golfliiton hallituksessa. Arkkola menestyi hyvin kansallisen tason kilpagolfissa huippusaavutuksenaan vuoden 1971 Erkko Trophyn voitto. Golfyleisölle hän tuli tutuksi golfin arvoturnausten selostajana.

  #7 – Lassi Tilander (1934–)

  Lassi Tilander on Suomen kenties monipuolisin golfvaikuttaja. Hän on toiminut aktiivisesti sekä seura- että liittotasolla ja vaikuttanut myös kilpagolfin parissa. Tilander on selostanut golfin arvoturnauksia televisiossa ja tuottanut runsaasti golfkirjallisuutta. Tilander kirjoitti kolumneja Golflehdelle ja on edelleen Golfpiste.com:n blogisti. Golfia hän on pelannut ympäri maailmaa pitkälti lähes 800 golfkentällä.

  #8 – Arja Sipronen (1943–)

  Arja Sipronen raivasi tien Suomen naisten kansainväliselle kilpagolfille. Sipronen voitti naisten Suomen mestaruuden ennätykselliset seitsemän kertaa ja siirtyi ensimmäisenä suomalaisnaisena ammattilaiseksi vuonna 1984. Arja Sipronen ryhtyi kilpauransa jälkeen opettavaksi ammattilaiseksi ja on perehdyttänyt suomalaisia golfin saloihin Suur-Helsingin Golfissa, Pickala Golfissa sekä Sea Golf Rönnäsissä.

  Hall of Fameen valittujen henkilöiden tarkemmat ansiot ja henkilötarinat löytyvät Golfliiton Golf.fi-verkkosivujen Hall of Fame -sivuilta: golf.fi/hall-of-fame

  Lisätietoja:
  Jere Jaakkola
  040 547 9554
  jere.jaakkola@golfpiste.com