globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Sanna-Leena Ruotsalainen

Toimintaterapeutti AMK

Erityisosaaminen: Työikäisten ja ikääntyneiden kipu- ja tuleskuntoutus, apuvälinetarpeen arviointi ja ergonominen ohjaus

Kielitaito: suomi, englanti

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Olen hiljattain liittynyt osaavaan toimintaterapeuttitiimiin Ortonissa. Työskentelen polikliinisten asiakkaiden kanssa, mutta työni painottuu tällä hetkellä ryhmämuotoiseen kuntoutukseen.

Ryhmämuotoisessa kuntoutuksessa Ortonissa mahdollistuu moniammatillinen yhteistyö, jonka koen arvokkaana. Pääpaino työssäni on tällä hetkellä kipukuntoutuksessa, joka on oma kiinnostuksen kohteeni. Toinen ammatillinen kiinnostuksen kohteeni on yläraajan kuntoutus.

Lähtökohtana työssäni on kokonaisvaltainen lähestymistapa asiakkaan tilanteeseen ja haluan olla mukana mahdollistamassa konkreettisten ratkaisujen löytymisen arjen haasteisiin. Erilaisten ja eri ikäisten ihmisten kanssa työskentely, muutosten näkeminen ja arjen tavoitteiden tarkentuminen ovat motivoivia tekijöitä työssäni.

Ajanvaraus

Klikkaa haluamaasi aikaa ja anna sitten tietosi.

Seuraavat vapaat ajat
Kalenteri
Seuraavat vapaat ajat
Jatka »
Tutustu palveluhinnastoon
Käsi, ranne ja olkapään seutu

Käden hienorakenteisen anatomian ja toiminnan takia käden alueen vaivat, vammat, niiden mahdolliset leikkaukset ja kuntoutus vaativat erityisosaamista. Kun saavut Ortoniin käsikirurgin vastaanotolle, sinulle laaditaan hoitosuunnitelma. Ortonin fysioterapian ammattilaiset taas auttavat sinua käden kuntouttamisessa, joko leikkauksen jälkeen tai myös silloin, kun kätesi ei tarvitse leikkaushoitoa. Toimintaterapeutin ohjauksessa ehkäistään vaivan uusiutumista apuvälineillä ja kuormitusta keventävien tukien avulla.

Käden rasitusvammat

Käden ja käsivarren alueen tavallisimmat rasitusvammat ovat jänteen ja jännetupen tulehduksia. Niitä ovat mm. tenniskyynärpää, peukalon loitontajajänteen tulehdus ja ranteen ojentaja- tai koukistajajänteen tulehdukset. Ortonin asiantuntijat auttavat selvittämään, mikä on sinun vaivaasi paras hoitomuoto.

Toimintaterapia

Toimintaterapian tavoitteena on, että löydät yhdessä toimintaterapeutin kanssa voimavaroja arjesta selviytymiseen ja elämänlaatusi kohentuu vammasta tai sairaudesta huolimatta.

Apuvälineet ja ortoosit

Apuvälineet mahdollistavat itsenäisen selviytymisen toimintarajoitteestasi huolimatta. Ortoosi parantaa kehon tai sen osan toimintaa.

Käsiterapia

Käsiterapian tavoitteena on käden toimintakyvyn palauttaminen. Terapiassa hoidetaan ja ennaltaehkäistään käden alueen ja koko yläraajan vammoja fysioterapian ja toimintaterapian keinoin.

Ergonominen ohjaus

Ergonomisen ohjauksen avulla opetellaan tarkoituksenmukaisia työskentelytapoja, jotka kuormittavat kehoa tasapuolisesti ja vähentävät kipua.

Toimintaterapian kotikäynnit

Yhdessä Ortonin toimintaterapeutin kanssa voit kartoittaa asuntosi toimivuutta toimintakyvyn näkökulmasta. Ortonin toimintaterapeutti voi tulla kotiisi, jos asut pääkaupunkiseudulla tai lähialueilla ja tilanteesi sitä vaatii.

Työ- ja toimintakyvyn arviointi

Arvioitaessa työ- ja toimintakykyä käytetään arviointivälineinä haastattelua, toiminnan havainnointia ja erilaisia testejä.

Toimintaterapia kipukuntoutuksessa

Arjen ja työn toimintakyky koostuu monista pienistä asioista. Kartoitamme päivittäistä arjessa selviytymistä ja pitkäaikaissairauden tai kipujen vaikutusta toimintakykyysi.

Nivelrikko

Nivelrikkoa esiintyy lähes kaikissa nivelissä ja se on yleisin nivelsairaus. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä kivunhoidon erikoisasiantuntija. Varaa aika vastaanotolle ja anna Ortonin asiantuntijoiden auttaa.