globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Timo Parkkila

Ortopedian erikoislääkäri

Erityisosaaminen: selkäkirurgia

Kielitaito: suomi, ruotsi, englanti

Koulutus ja työpaikat

Lääketieteen lisensiaatti 1994

Ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri 2004

Lääketieteen tohtori 2007

Ortopedin koulutus Hyvinkään sairaalassa, Päijät-Hämeen keskussairaalassa, Reumasäätiön sairaalassa sekä yliopistojakso Töölön sairaalassa vuosina 1997-2004. Toimin osastonlääkärinä HYKS Töölön sairaalassa selkäosastolla 2005-2007, minkä jälkeen olen toiminut konsultoivana selkäkirurgina useassa sairaalassa mm. Ortonin sairaalassa.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Töölön Ortopedikoulutuksen aikana halusin oppia enemmän selkäkirurgiaa ja ala alkoi kiinnostamaan. Haasteita edelleen riittää.

Selän terveydeksi

Selkäkivuilla tarkoitetaan yleensä paikallista alaselän kipua, alaraajaan säteilevää kipua tai selän ryhtivirheestä johtuvaa kipua. Jos selkäsärkysi on jatkuvaa, särky säteilee raajoihin tai herättää öisin, tule tarkistamaan selkäkivun syy Ortoniin. Haluamme auttaa sinua saamaan nopean ja tehokkaan avun kipuusi.

Iskias

Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

Selkäydinkanavan ahtauma

Selkäydinkanavan ahtaumalla tarkoitetaan hermorakenteiden puristustilaa selkäydinkanavassa. Tavallisia selkäydinkanavan ahtauman oireita ovat raajaan säteilevä kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös raajan toimintahäiriöitä ja lihasheikkoutta. Jos tunnistat näitä oireita, varaa aika Ortonin selkäasiantuntijoille.

Selkäkipu

Selkäkivun syy kannattaa aina selvittää. Nopealla ja asianmukaisella hoidolla voidaan välttää kivun muuttuminen krooniseksi. Ortonin fysioterapeutit ovat ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan näitä ongelmia ja auttavat sinua sopivan hoidon löytämisessä.

Välilevyn pullistuma

Välilevyn pullistuma voi puristaa selkäydinhermoa tai aiheuttaa hermoa ärsyttävän kemiallisen reaktion. Näistä voi aiheutua raajaan säteilevää kipua, pistelyä, puutumista ja tunnottomuutta. Oireisiin voi liittyä myös raajan toimintahäiriöitä. Varaa aika Ortonista ja selvitä selkäkipusi syy. Ortonissa pääset erikoislääkärille nopeasti ilman lähetettä.

Selästä johtuva katkokävely

Katkokävelyn oire on kävellessä tuntuva kipu toisessa tai molemmissa jaloissa, useimmiten pohkeissa. Kipu helpottaa levossa. Katkokävelyn syy selviää useimmiten kliinisessä tutkimuksessa. Ortonin tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin erikoistuneet asiantuntijat auttavat kivun syyn selvittämisessä.

Selkäkirurgian tulokset Ortonissa

Selkäkirurgialla on Ortonissa pitkät perinteen ja olemme toimineet aktiivisesti selkäkirugian kehittäjänä Suomessa jo vuosikymmenien ajan. Selkäkirurgitiimimme kuuluu neljä selkäleikkauksiin erikoistunutta ortopedia ja konsultoivat neurokirurgi.