globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Antti Mässeli

Fysioterapeutti AMK

Erityisosaaminen: Olkapää-, selkä- ja jalkateräongelmat sekä niihin liittyvä kuntoutus

Kielitaito: suomi, englanti

Koulutus ja Työpaikat

Fysioterapeutti 2010

Maitland 2A 2014

Pitkä jalkaterän koulutus (SAFY) 2016

Suoravastaanottokoulutus 2017

Työkokemusta minulla on perusterveydenhuollosta, erikoissairaanhoidosta ja yksityiseltä sektorilta. Olen työskennellyt muun muassa lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälinetarpeen arvioijana, tuki- ja liikuntaelimistön, ikääntyneiden sekä alaraajafysioterapian parissa.

Fysioterapiassa oleellista on oireen hoidon lisäksi löytää ja korjata oiretta ylläpitäviä virheellisiä toimintamalleja, kuten kävelyssä ilmeneviä virheellisiä linjauksia tai päivittäisissä toiminnoissa kipua provosoivia asentoja. Manuaalisten hoitojen lisäksi on tärkeää ajatella kuntoutujan tilannetta kokonaisvaltaisesti. Usein tilanteen parantamiseksi tarvitaan jalkine-, ja apuvälineohjauksia, teippauksia ja erityisesti yksilöllisten harjoitusohjelmien laadintaa.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksenkohteet

Olkapäähän, niskaan, alaselkään, lonkkaan, polveen ja jalkaterään liittyvä fysioterapia ovat lähellä sydäntäni. Harjoitusohjelmien lisäksi neuvon mielelläni milloin kannattaa turvautua apuvälineterapiaan esimerkiksi polven nivelrikon tai jalkaterän kivun hoidossa.

Alaraajafysioterapiaan olen alun perin perehtynyt tehdessäni alaraaja-arviointeja julkisella sektorilla. Vähitellen innostuin aiheesta entistä enemmän ja aloin etsimään tietoa alaraajafysioterapiasta ja ortoositerapiasta syvällisemmin. Olen myös mukana alaraajafysioterapiaan liittyvässä yhdistystoiminnassa sekä pidän aiheeseen liittyviä koulutuksia.

Fysioterapialla lisää toimintakykyä

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapian avulla voit parantaa lihastasapainoasi ja asentosi hallintaa sekä lisätä nivelten liikkuvuutta ja kudosten joustavuutta. Fysioterapeuttimme auttavat sinua löytämään myös ei-lääkkeellisiä kivunhoitokeinoja.

Allasterapia

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Allasterapia sopii lähes kaikille. Se mahdollistaa turvallisen harjoittelun leikkauksen tai vamman jälkeisessä kuntoutuksessa tai jos sinulla on esim. tasapainovaikeuksia.

Leikkauksen jälkeinen fysioterapia

Leikkauksen jälkeinen kuntoutus on tärkeä osa leikkaushoitoa. Ajoissa aloitettu ja oikein mitoitettu kuntoutus edistää toimintakyvyn palautumista. Tilanteesi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi huomioiden sinulle tehdään yksilöllinen kuntoutusohjelma. Kävelyn harjoittelussa on mahdollisuus käyttää painokevennettyä AlterG –kävelymattoa, jonka asiakkaat ovat kokeneet erittäin mieluisana ja tehokkaana harjoittelumuotona.

Iskias

Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

Nikamasiirtymä

Nikamasiirtymä tarkoittaa selän nikaman siirtymistä eteenpäin suhteessa alempaan nikamaan. Tavallisin oire on alaselän kipu. Joskus kipu voi olla myös jalkoihin säteilevää iskiastyyppistä kipua. Ortonin selkäalan ammattilaiset selvittävät selkäkipusi syyn.

Selkäkipu

Selkäkivun syy kannattaa aina selvittää. Nopealla ja asianmukaisella hoidolla voidaan välttää kivun muuttuminen krooniseksi. Ortonin fysioterapeutit ovat ammattilaisia, jotka pystyvät arvioimaan näitä ongelmia ja auttavat sinua sopivan hoidon löytämisessä.

Välilevyn pullistuma

Välilevyn pullistuma voi puristaa selkäydinhermoa tai aiheuttaa hermoa ärsyttävän kemiallisen reaktion. Näistä voi aiheutua raajaan säteilevää kipua, pistelyä, puutumista ja tunnottomuutta. Oireisiin voi liittyä myös raajan toimintahäiriöitä. Varaa aika Ortonista ja selvitä selkäkipusi syy. Ortonissa pääset erikoislääkärille nopeasti ilman lähetettä.

Selästä johtuva katkokävely

Katkokävelyn oire on kävellessä tuntuva kipu toisessa tai molemmissa jaloissa, useimmiten pohkeissa. Kipu helpottaa levossa. Katkokävelyn syy selviää useimmiten kliinisessä tutkimuksessa. Ortonin tuki- ja liikuntaelinten sairauksiin erikoistuneet asiantuntijat auttavat kivun syyn selvittämisessä.

Nivelrikko

Nivelrikkoa esiintyy lähes kaikissa nivelissä ja se on yleisin nivelsairaus. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä kivunhoidon erikoisasiantuntija. Varaa aika vastaanotolle ja anna Ortonin asiantuntijoiden auttaa.

Fysioterapia

Fysioterapiassa huomioimme asiakkaan kokonaisvaltaisesti ja laadimme fysioterapian tavoitteet yhdessä asiakkaan kanssa. Fysioterapia voi ennaltaehkäistä oireiden pitkittymistä tai sen avulla voidaan vähentää jo olemassa olevien oireiden haittavaikutuksia. Tavoitteena on toimintakyvyn ja elämänlaadun kohentuminen.