globe.png
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Voit tarkastella varauksiasi Ajanvaraus-sivulla.
Kiitos ajanvarauksestasi! Saat vahvistuksen tekstiviestinä ja muistutusviestin 24 tuntia ennen varattua aikaa.
Muutokset päivitetty!
Varaus poistettu!
HIRES_Orton_D3A0588_WEB.jpg

Maria Lindberg

Fysioterapeutti/Työfysioterapeutti

Erityisosaaminen: Selän- niskan ja nivelten toimintahäiriöt, pehmytkudosvaivat sekä kivun hoito. Työkuormitusperäiset ongelmat, ergonomia, akupunktio ja purentahäiriöt.

Kielitaito: ruotsi, suomi, englanti

Koulutus ja työpaikat

Fysioterapeutti 1991

Työterveyden erikoistumisopinnot 2011

Akupunktiokoulutus 2001

Valmistuin fysioterapeutiksi Helsingissä 1991. Olen työskennellyt Ortonissa vuodesta 1992.  Kokonaisvaltainen kuntoutus on ollut mielenkiintoni kohde ja olen suurimman osan urastani työskennellyt tuki-ja liikuntaelinsaireiden, varsinkin selkä-niska oireisten kuntoutuksessa.

Haluan selvittää oireiden syyn, helpottaa kipua ja parantaa työ- ja toimintakykyä jonka takia myös ergonomia on lähellä sydäntäni. Olen ollut mukana kehittämässä ja toteuttamassa eri kuntoutusohjelmia, kuten kipukuntoutusta, lyhytkasvuisten kuntoutusta, ikääntyneiden kuntoutusta ja työkykyä ylläpitävää kuntoutusta.

Hakeuduin työterveyskoulutukseen ja valmistuin työfysioterapeutiksi 2011. Minulla on akupunktio koulutus ja osallistun säännöllisesti eri täydennyskoulutuksiin. Toimin myös työfysioterapeuttina työterveyshuollossa.

Jag talar gärna också svenska.

Erityiset ammatilliset kiinnostuksen kohteet

Työssäni keskityn syyn selvittämiseen ja kokonaisvaltaiseen toimintakykyyn. Toiminnalliset ongelmat ja ergonomia ovat kiinnostukseni kohteet. Erityisesti työkuormitus, kuormituksesta palautuminen, selkäongelmat ja kivunhoito kiinnostavat. Ortonissa harjoitustilat altaineen ja yhteistyö kollegoiden ja muiden terveydenalan ammattilaisten kanssa mahdollistaa tehokkaan hoidon.

 

Jännevammat

Nilkan vääntövammoissa napsahdus tai paukahdus voi tarkoittaa jänteen repeämää. Jos jänne ei toimi kunnolla ja jänteen toiminnan testaaminen on kivuliasta, voi kyseessä olla jänteen osittainen repeämä tai jänteen kulkureittiä tukevien rakenteiden repeämä. Tule hakemaan apua sekä akuuteissa että kroonisissa vammoissa Ortonin asiantuntijoilta.

Nilkkakipu, hermoperäinen

Nilkkakivun syyksi paljastuu usein hermoperäinen kipu. Yleensä syy selviää vasta muiden syiden poissulkemisen jälkeen. Ääreishermoja voi vaurioittaa vamma, jokin toimenpide tai pinnetila. Tule Ortoniin nilkkaan ja jalkaterään erikoistuneiden kirurgien vastaanotolle selvittämään kipusi syy.

Fysioterapialla lisää toimintakykyä

Fysioterapia on olennainen osa tuki- ja liikuntaelinvaivojen ennaltaehkäisyä, hoitoa ja kuntoutusta. Fysioterapian avulla voit parantaa lihastasapainoasi ja asentosi hallintaa sekä lisätä nivelten liikkuvuutta ja kudosten joustavuutta. Fysioterapeuttimme auttavat sinua löytämään myös ei-lääkkeellisiä kivunhoitokeinoja.

Akupunktio

Akupunktiolla tarkoitetaan neulan pistämistä kehon tarkoin määritettyihin pisteisiin. Sillä hoidetaan sairautta tai vaivaa, ehkäistään vaivaa tai edistetään terveyttä. Akupunktiolla vaikutetaan kipu- ja immuunijärjestelmään.

Allasterapia

Allasterapiassa yhdistyvät liikkumisen helppous ja tehokkuus. Allasterapia sopii lähes kaikille. Se mahdollistaa turvallisen harjoittelun leikkauksen tai vamman jälkeisessä kuntoutuksessa tai jos sinulla on esim. tasapainovaikeuksia.

Selän terveydeksi

Selkäkivuilla tarkoitetaan yleensä paikallista alaselän kipua, alaraajaan säteilevää kipua tai selän ryhtivirheestä johtuvaa kipua. Jos selkäsärkysi on jatkuvaa, särky säteilee raajoihin tai herättää öisin, tule tarkistamaan selkäkivun syy Ortoniin. Haluamme auttaa sinua saamaan nopean ja tehokkaan avun kipuusi.

Iskias

Iskiasoireet voivat tuntua alaselässä ja ulottua jalasta alaspäin aina varpaisiin saakka. Oireita ovat alaraajan kipu, pistely, puutuminen ja tunnottomuus. Oireisiin voi liittyä myös alaraajan lihasheikkoutta. Anna Ortonin selkäalan ammattilaisten auttaa sinua ja varaa aika maksuttomaan puhelinkartoitukseen.

Ergonominen ohjaus

Ergonomiaohjauksen avulla opetellaan työskentelytapoja, jotka keventävät kehon kuormitusta ja vähentävät kipuja.

Nivelrikko

Nivelrikkoa esiintyy lähes kaikissa nivelissä ja se on yleisin nivelsairaus. Orton on tuki- ja liikuntaelinsairauksien sekä kivunhoidon erikoisasiantuntija. Varaa aika vastaanotolle ja anna Ortonin asiantuntijoiden auttaa.

Lonkan nivelrikko

Suomen ensimmäinen tekonivelleikkaus on tehty Ortonissa v. 1967. Ortonin ortopedeillä on vuosien kokemus ja laaja ammattitaito. Tarjoamme sinulle parhaan mahdollisen hoidon ja kuntoutuksen.

Fysioterapia

Fysioterapiassa huomioimme asiakkaan kokonaisvaltaisesti ja laadimme fysioterapian tavoitteet yhdessä asiakkaan kanssa. Fysioterapia voi ennaltaehkäistä oireiden pitkittymistä tai sen avulla voidaan vähentää jo olemassa olevien oireiden haittavaikutuksia. Tavoitteena on toimintakyvyn ja elämänlaadun kohentuminen.