Sanna Oksman-Niemi

Kätilö

Kielitaito:

suomi, englanti

Toimipaikka:

Hyvinkään sairaala, Sairaalankatu 1, Hyvinkää

Tervetuloa vastaanotolleni

Erityisosaamiseni

Ultraääniosaaminen. Kätilön palvelut niin kädentaidolliset kuin keskustelulliset. Raskausajan rentoutus- ja tasapainotushoidot, myös akupunktio. Valmentautuminen synnytykseen ja synnytyspelkokeskustelut. Seksuaalineuvonta.

Koulutus

Sairaanhoitaja-Kätilö AMK (2007), Kliininen ultraäänihoitaja AMK.

Akupunktiokoulutusta erityisesti raskausajalle ja synnytykseen ja sen jälkeiseen aikaan.

Seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeuttiopiskelija.

Tyypillisiä syitä hakeutua vastaanotolleni

Raskauden keston tai sijainnin epäselvyys. Huoli raskauteen liittyen. Verinen vuoto alkuraskaudessa. Sikiön sukupuolen selvittäminen.

Yksityisen synnytysvalmennuksen tarve. Synnytyspelko.

Raskausajan kivut ja vaivat, joita voidaan akupunktiolla helpottaa. Esimerkiksi selkä- ja liitoskivut, unettomuus, närästys, alkuraskauden pahoinvointi. Sujuvan synnytyksen edistäminen akupunktion avulla. Synnytyksen kypsyttelyhoito.

Seksuaalisuuteen liittyvät asiat. Esimerkiksi yhdyntäkivut, sairauden tai raskauden vaikutukset seksuaalisuuteen. Haluttomuus, orgasmivaikeudet.

Palveluni

Alkuraskauden ultraääni (RV 6-12)

Alkuraskauden ultraäänessä nähdään, onko alkanut raskaus kohdunsisäinen, montako alkiota kohdussa on ja sydämen syke alkaen jo raskausviikolta 6+. Suosittelen varaamaan tutkimuksen, kun raskausviikkoja on arviolta 7 tai enemmän. Silloin tutkimustulos on selkeämpi ja turhilta huolilta ja lisäkäynneiltä vältytään todennäköisimmin.

Tutkimus tehdään vaginaalisesti ja virtsarakko olisi hyvä tyhjentää juuri ennen vastaanottoa. Olet tervetullut vastaanotolle yhdessä puolisosi tai tukihenkilösi kanssa. Tutkimuksesta saa kuvia mukaan.

Laskettu aika on suuntaa antava ja se varmistuu ensimmäisen seulontaultraäänen yhteydessä. Jos raskauden suhteen nousee esiin huolia, olen tukenanne. Tarvittaessa ohjaan teidät eteenpäin.

Keskiraskauden ultraääni (Rv 13–28)

Haluatko nähdä vauvan seulaultraäänitutkimusten välissä? Vastaanotolla voidaan nähdä vauvan liikkeet ja puuhat kohdussa ja myös varmistaa normaali kasvu ottamalla mittoja. Vauvan sukupuoli voi näkyä raskausviikosta 15 eteenpäin asennon ollessa suotuisa. Täysin 100 % varmuudella sukupuolta ei ole mahdollista nähdä. Keskiraskauden ultraääneen on mahdollista ottaa mukaan myös sisarus toisen aikuisen lisäksi.

Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonnassa on lupa puhua. Seksuaalineuvonnassa voidaan käsitellä asiakkaan tai pariskunnan lähtökohdista seksuaalisuuteen liittyviä asioita. Asiakkaan kanssa yhdessä voidaan määritellä sopivat tavoitteet käynneille. Keskustelun lisäksi käynneillä tai niiden väleissä voidaan tehdä yksinkertaisia harjoitteita tavoitteiden tueksi. Seksuaalineuvojakäynnit ovat aina luottamuksellisia. Seksuaalineuvontaa voi tarvittaessa syventää lyhyeksi seksuaaliterapeuttiseksi prosessiksi.

Kätilön vastaanotto

Raskauden seurantaa neuvolaa täydentäen. Aikaa keskustelulle ja neuvonnalle yksilöllisesti. Ulko- ja sisätutkimukset. Tarvittaessa voidaan järjestää myös yksityistä synnytysvalmennusta sinulle ja puolisollesi. Tietoa kivunlievityksistä ja synnytyksestä. Synnytyspelkokeskustelut ja myös synnytyksen jälkikeskustelumahdollisuus, jos jokin asia on jäänyt mietityttämään tai vaivaamaan. Synnytyksen jälkeen voit tulla vastaanotolleni esimerkiksi imetysasioissa.

Akupunktio, gua sha – hieronta

Akupunktiolla voidaan helpottaa oloasi läpi raskauden lääkkeettömästi. Akupunktiolla voidaan auttaa synnytyksen jälkeistä toipumista ja vaikkapa maidonnousua.

Akupunktiolla pyritään hoitamaan kehoa kohti tasapainoa. Joskus myös akupainannalla ja guasha- kammalla ihoa öljyn kanssa käsitellen voidaan auttaa ilman neuloja. Akupunktiossa käytettävät neulat ovat pieniä ja niillä ei pistetä syvälle. Olen saanut hoitaa useita neuloja pelkääviä asiakkaita akuneulojen avulla. Neulat voidaan poistaa tai hoito keskeyttää, jos koet sen epämukavaksi. Akupunktio yleensä rentouttaa ja rauhoittaa oloa. Neulojen kanssa pötkötellään tai istutaan noin puoli tuntia. Sen aikana voit sulkea silmät tai voimme keskustella sinua mietityttävistä asioista.

Akupunktiolla voidaan pyrkiä myös kypsyttelemään synnytystä alkavaksi. Säännöllisen normaalin raskauden kohdalla raskausviikosta se on mahdollista 38–39 eteenpäin.  Jos sinulla on jokin lääketieteellinen syy käynnistykselle, akupunktiolla voidaan valmistella kehoa synnytyksen käynnistystä varten.

Akupunktiokäyntiin voidaan yhdistää myös lantiota tasapainottavia liikkeitä (Spinnig babies – tekniikat), jotka auttavat vauvaa hakeutumaan optimaaliseen asentoon lantiossa.

Lisätietoja palveluistani

Raskausajan ultraäänitutkimukset

Akupunktio

Seksuaalineuvonta

Synnytysvalmennus

Tutustu palve­lui­himme tarkemmin tästä.