Laura Pinola

Kätilö

Kielitaito:

suomi, englanti

Toimipaikka:

Hyvinkään sairaala, Sairaalankatu 1, Hyvinkää

Tervetuloa vastaanotolleni

Vastaanottoni perustuu vuorovaikutukseen ja keskusteluun.

Koulutus

Olen koulutukseltani AMK Kätilö, seksuaalineuvoja ja seksuaaliterapeutti.

Tyypillisiä syitä hakeutua vastaanotolleni

Vastaanottoni perustuu vuorovaikutukseen ja keskusteluun. Ensimmäisellä seksuaaliterapiakäynnillä kartoitamme seksuaaliterapian tarpeen ja voimme sopia alustavasti käyntien määrät. Joskus vastaanotollani todetaan, että yksi käynti riittää, esimerkiksi jos kyse on seksuaalineuvonnasta eli tiedon antamisesta. Seksuaalihistorian kartoitus on tarpeen tehdä lähes jokaisen asiakkaan kohdalla. Tarvittaessa anna kotitehtäviä ja erilaisia harjoitteita kotiin viemisiksi.

Koska olen myös kätilö, asiakkaakseni on hakeutunut pääsääntöisesti naisia tai pariskuntia. Tyypillisimpiä ongelmia vastaanotolleni tuloon on emättimen kiputilat, seksuaalinen haluttomuus ja halujen eriparisuus. Erilaiset sairaudet voivat olla syynä hakeutua seksuaaliterapiaan. Kehohäpeä on teema, mikä tulee vastaanotollani usein keskusteluun. Myös raskaana olevat ja synnyttäneet käyvät seksuaaliterapian vastaanotolla erinäisistä syistä. Pikkulapsiaika voi olla aiheuttaa parisuhteessa haasteita, näitä haasteita voimme yhdessä käsitellä vastaanotollani.

Synnytyspelko-asiakkaat voivat olla tilanteessa jossa he vasta suunnittelevat raskautta, ovat raskaana tai ovat synnyttäneet. Vastaanotolla käymme läpi asiakkaan pelkoja, niiden taustoja, omia voimavaroja ja selviytymistä pelon kanssa. Annan tietoa tulevasta synnytyksestä. Käymme aikaisemman synnytyksen vaiheita yhdessä läpi jos pelot kumpuavat aiemmin tapahtuneesta.

Palveluni

Seksuaaliterapia

Synnytyspelkokeskustelu

Tutustu Kätilöpolin kaikkiin palveluihin tästä.

Erityisosaaminen

Erityisosaamisenani pidän naiseuden kokonaisvaltaista hoitoa. Osaan tukea ja auttaa naisia ja perheitä erilaisissa elämäntilanteissa. Oli kyseessä seksuaaliterapian piiriin hakeutuva asiakas/asiakkaat tai synnytyspelkoasiakas.

Kela-korvaus

Nämä palvelut eivät ole Kela-korvat­tavia.